A fost lansat Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă lansarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship – https://www.internship.anofm.ro. Registrul înfiinţat şi gestionat de ANOFM ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.
Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeaşi adresă pot fi consultate instrucţiunile de utilizare a registrului electronic. Potrivit Legii nr.176/2018 privind internshipul, anterior începerii activităţii de internship, organizaţiile-gazdă vor completa şi transmite datele din contracte în registrul de evidenţă al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizaţiei-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidenţă în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariţiei situaţiei ce a impus modificarea.
Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidenţă electronic şi netransmiterea datelor şi informaţiilor din contractul de internship, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.
Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a convocat o întâlnire de lucru cu învăţătorii şi profesorii

Ministrul interimar al Educaţiei, doamna Rovana Plumb, a convocat, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai cadrelor didactice – învăţători şi profesori. Au fost prezenţi, de asemenea, membrii unor asociaţii profesionale, lideri de sindicat, precum şi inspectori şcolari. Scopul demersului doamnei Rovana Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăţi pe care […]