„Prin intermediul programului, firmele vor putea obține credit în valoare minimă de 500.000.000 lei pentru digitalizarea proceselor de producție și înnoirea tehnologiilor cu unele verzi, nepoluante- informează CCIA Dâmbovița. Din totalul sumei, MAT va acorda o primă de capital de cel mult 100.000 lei/IMM, aceasta fiind destinată diminuării și reeșalonării creditului.”
Ca rezultate principale așteptate în cadrul programului au fost nominalizate investirea a cel puțin 300 miliarde lei în retehnologizarea întreprinderilor din domeniul producției; materializarea a cel puțin 500 de investiții în tehnologii noi în domeniul productiv autohton.
Sunt preconizate investiții de minim 12,5 milioane lei în digitalizarea și/sau transformarea verde a IMM-urilor și atingerea unui prag de cel puțin 500 companii verzi și/sau digitalizate și minim 500 de IMM-uri active în economia națională.
Procedural, cererile de creditare și finanțare vor fi depuse de către aplicanți direct la băncile cu care au fost încheiate convenții, într-o perioadă de înscriere de 30 zile, care, după caz, poate fi prelungită.
O condiție de eligibilitate importantă, care odată încălcată va aduce sancțiunea recuperării sumelor acordate, este menținerea activității IMM-urilor beneficiare în stare de funcționare pe toată durata implementării programului.
Perioada de implementare a programului ar putea avea o durată de 5 ani, conform proiectului aflat în consultare publică.