A fost inaugurată Grădinița „Rază de Soare”, cea mai mare din Dâmbovița

Date:

Miercuri, 15 martie, a fost inaugurată Grădinița „Rază de Soare” din Târgoviște. Este cea mai mare grădiniță din Județul Dâmbovița, cu o capacitate de peste  400 de locuri, și cu siguranță una dintre cele mai bine dotate și utilate din țară.

„Grădinița Rază de Soare a  făcut  obiectul unui proiect de reabilitare și extindere, cu finanțare europeană în valoare e aproximativ 12 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional 2014- 2020. Au fost reabilitate cele două corpuri de clădire existente și s-a  construit Corpul C3, care include și o sală de festivități unde vor putea fi desfășurate și activități din cadrul orelor de educație fizică care se pot realiza la nivel de grădiniță.   Dotările sunt foarte moderne, începând bucătăria, cu sistemul de supraveghere video, sistem de protecție la incendiu, modul de comunicare în fiecare clasă. Locul de joacă arată foarte bine și este cel mai mare aflat în dotarea unei grădinițe din Târgoviște. Suprafața desfășurată a clădirilor este aproximativ 3500 de metri pătrați.

 La inaugurare, alături de primarul Cristian Stan și colegii din executivul Primăriei Târgoviște, au participat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prefectul Claudia Gilia, Liviu Mușat- directorul ADR Sud-Muntenia, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu, dr. Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița și alți invitați.

Cristian Stan, primar Târgoviște:

„Este vorba despre un proiect cu o valoare de peste 12 milioane de lei, în cadrul căruia s-a schimbat radical modul în care arată unitatea de învățământ preșcolar dar și calitatea serviciilor pe care le oferă această grădiniță. Mulțumesc pentru prezența la acest eveniment și pentru sprijinul pe care îl acordă comunității târgoviștene în general, domnului președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, între Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița fiind foarte multe domenii de colaborare . Corneliu Ștefan este președintele Consiliului Județean care a sprijinit cel mai mult, obiectiv, investițional Municipiul Târgoviște. Alături de noi sunt doamna prefect Claudia Gilia, domnul director al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, căruia îi mulțumesc pentru sprijinul constant pe care îl acordă pe această componentă foarte importantă care vizează accesarea de finanțări europene.”

Corneliu Ștefan, președinte Consiliul Județean Dâmbovița:

„Astăzi asistăm la un moment deosebit pentru Județul Dâmbovița, nu doar pentru Municipiul Târgoviște, unde s-au finalizat lucrările de modernizare și extindere a celei mai mari grădinițe din județul nostru. Este un lucru deosebit să avem o astfel de investiție cu bani europeni, fapt pentru care vreau să-l felicit pe domnul primar, să felicit aparatul Primăriei Târgoviște. Îl felicit în același timp pe domnul director Liviu Mușat, care ne-a dat o mână de ajutor la toate investițiile pe care le avem prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. Vreau să felicit si constructorul, pentru calitatea lucrărilor la acest proiect important.”

Președintele Corneliu Ștefan a adăugat că, în perioada imediat următoare, Consiliul județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște vor derula mai multe investiții în parteneriat, în afara celor deja cunoscute, și a exprimat convingerea că municipalitatea va performa în continuare pe linia atragerii de finanțări europene nerambursabile.

Liviu Mușat, director ADR Sud-Muntenia:

„Finalizarea acestui proiect este un motiv în plus să-i felicit pe edilii orașului și ai județului pentru tot ceea ce fac. Pentru preocuparea constantă și considerabilă pentru a rezolva încă multele probleme cu care se confruntă și aici comunitatea, cu fonduri europene. Programul Operațional 2021-2027 a pornit la drum, am lansat și primele ghiduri. Sunt convins că Municipiul Târgoviște și Județul Dâmbovița vor fi în continuare aceeași jucători foarte importanți la nivelul regiunii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...