A fost inaugurată Grădinița Glogoveanu, comuna Șelaru!

Date:

La Glogoveanu a fost inaugurată grădinița cu program normal, complet reabilitată, modernizată și dotată ca la carte. Alături de primarul Matei Gheorghiță au fost părinți și copii, cadrele didactice, cetățeni ai comunei. Nu au lipsit nici reprezentanții conducerii administrative și politice a județului, vorbind aici de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia și subprefectul Marian Tănase. Inspectoratul Școlar Județean a fost reprezentat de  Adriana Tudose , inspector școlar general Adriana Tudose.

A fost astfel parcursă încă o etapă importantă în procesul  de  modernizare a infrastructurii de educație din comună, după ce în anii anteriori au fost construite  două grădinițe, una mai frumoasă decât cealaltă! La Șelaru, grădinița a fost construită cu fonduri alocate prin Ministerul Educației și Cercetării iar  în satul Fierbinți investiția a fost  finanțată din fonduri europene nerambursabile, obținute prin AFIR.

La Glogoveanu este vorba de un proiect inițiat de primarul Matei Gheorghiță și finanțat de Administrația Fondului de Mediu, prin care sunt asigurate cele mai bune condiții pentru copii și personalul didactic, un motiv în plus ca tinerele familii să rămână în comună. Valoarea investiției este de  2,7 mil, din care 90% fonduri de la AFM și  10% contribuția de la bugetul  local al Primăriei Șelaru.

„Dorința și obligația mea ca primar, față de cetățeni, față de tinerele familii în mod special, a fost și este  să asigur condiții foarte bune pentru toți copiii din comună. Și  pentru că la Glogoveanu nu se mai investise un leu de ani și ani de zile, am identificat ca oportunitate de finanțare pentru reabilitarea Grădiniței  „Programul privind Creșterea Eficienței Energetice și Gestionarea Inteligentă a Energiei în Clădirile Publice”, derulat de Administrația Fondului de Mediu. Practic avem o clădire ca nouă și mă bucur că o dăm astăzi în folosință. Ca de fiecare dată, și la acest proiect am avut sprijinul conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și mulțumesc  președintelui Corneliu Ștefan pentru implicare”- a spus primarul Gheorghiță Matei.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:

„Am venit cu mare drag la dumneavoastră în localitate, împreună cu doamna prefect Claudia Gilia, doamna inspector școlar general Adriana Tudose, domnul subprefect Marian Tănase. Suntem alături de copii, părinți cadre didactice pentru că este un eveniment deosebit de important pentru comunitatea locală. Cred că domnul primar nu putea să facă un cadou mai frumos acum, aproape de Paște. Inaugurați o grădiniță deosebit de necesară și modernă. Așa cum a spus și domnul primar, suntem într-o colaborare continuă. Între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Șelaru avem asocieri pentru trei proiecte, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, pe care le finanțăm împreună. Avem și alte proiecte pe care le-am gândit împreună cu domnul primar pentru comuna dumneavoastră. Cel mai important proiect este finanțat prin Programul Anghel Saligny, pentru construirea rețelei de apă uzată. Eu vreau să vă felicit pentru această investiție și vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea locală, să vă asigur de tot sprijinul pe care putem să îl dăm comunității locale.”

Claudia Gilia, prefectul județului:

„Este un eveniment frumos pentru comunitate. Am spus întotdeauna că orice investiție în infrastructura de Educație , înseamnă de fapt o investiție în viitorul fiecărei localități. Vă felicit, vă doresc mult succes în continuare pentru proiectele dumneavoastră și nu pot să nu observ acest parteneriat solid pe care îl aveți cu Consiliul Județean, în dezvoltarea comunei Șelaru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...