A fost deschisă ultima sesiune de finanţare pentru investiţiile în pomicultură prin PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschis ultima sesiune de primire a proiectelor de investiţii aferente submăsurii 4.1a „Investiţii în exploataţii pomicole”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 –
2020 (PNDR 2020).
„Deschidem ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.1a destinată exploa-taţiilor pomicole, pentru care am obţinut o majorare a fondurilor alocate, care se ridică acum la valoarea totală de 65 milioane euro. În ultima perioadă, am primit numeroase solicitări prin care ni se cerea suplimentarea valorii finanţării din acest an, ceea ce arată creşterea interesului fermierilor pentru dezvoltarea acestui sector important. Acest fapt este demonstrat şi de cele peste 800 de cereri de finanţare depuse în sesiunile deschise anterior. Ştiu că proiectele sunt complexe şi au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, dar sunt convins ca vom primi proiecte de calitate care să crească în viitor producţia pomicolă a ţării noastre”, a menţionat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.
Prin intermediul submăsurii 4.1a, se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcţie de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) şi de investiţie (ecologică/ investiţii în zone cu constrângeri naturale etc.).
O noutate în ceea ce priveşte investiţiile ce pot fi sprijinite prin intermediul acestei submăsuri este reprezentată de introducerea speciilor dud şi goji, specii în cazul cărora pentru cheltuielile generate de înfiinţarea plantaţiilor se va aplica procedura de achiziţii de bunuri şi servicii a AFIR. De asemenea, AFIR va obţine Extrasul de Carte Funciară aferent imobilului pe baza datelor cadastrale înscrise de către solicitant în Cererea de Finanţare, în secţiunea dedicată.
Sesiunea se desfăşoară până pe 15 august 2019, ora 16:00 şi are o alocare financiară anuală de 65.413.105 euro, din care 3.500.000 euro pentru obţinerea de material de înmulţire şi plantare fructifer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pe 4 martie începe procesul de înscriere a copiilor la şcoală

Aşa cum prevede regulamentul, în această primăvară vor fi înscrişi la şcoală copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2019. Şi părinţii/tutorii/ împuterniciţii legali ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2019 inclusiv îşi pot să-şi înscrie copiii […]