A fost deschis publicului cel mai nou parc din Municipiul Târgoviște

Date:

Parcul și lacul de agrement din vecinătatea Complexului Turistic și de Natație se întind pe o suprafață cumulată de zece hectare, fiind vorba ce cea mai mare zonă verde și de relaxare amenajată la Târgoviște în ultimii 50 de ani!

Cu acest prilej a avut loc și o conferință de presă, cu detalii despre proiect venind Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște:

„Suntem în parcul din vecinătatea Complexului Turistic și de Natație, aici unde o întreagă zonă verde este deschisă publicului în mod oficial, începând de astăzi. Discutăm de aproximativ zece hectare în această zonă, este vorba de parcul care se întinde pe cinci hectare, plus lacul de agrement, cel mai mare din Târgoviște, având o suprafață cam de două ori cât suprafața Lacului Chindia. Este vorba aici de un proiect european, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, care a fost finalizat de administrația publică locală și care oferă o zonă verde acolo unde, nu cu mult timp în urmă, era o groapă de gunoi. Întreaga zonă de aici a făcut obiectul unui proiect de regenerare urbană. Din cele cinci hectare, 90% reprezintă spațiu verde. Avem foarte multe specii de arbori și arbuști, avem locurile de joacă, unul în aer liber, altul la interior, unde se pot organiza diferite evenimente. Avem poligonul, fântâna arteziană și scena cu gradenele, iar lacul, începând din primăvară, va putea fi folosit și pentru plimbări cu barca sau hidro-bicicleta”- a spus primarul Cristian Stan.

Până la finalizarea drumului de acces și a parcării auto, intrarea  în noul parc se va face prin Complexul Turistic și de Natație, pe lângă terenul de fotbal cu gazon sintetic. Au fost montate indicatoare, vor fi și marcaje pentru a se putea ajunge fără probleme în noua locație.

Acest obiectiv este rezultatul  implementării proiectului „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”,  lucrările  vizând amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața de zece hectare menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, a fost realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

Parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde  beneficiază de sistem automat de irigații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...