A fost admisă cererea de finanţare pentru reabilitarea termică a 14 blocuri din Târgovişte

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, primarul Cristian Stan le-a transmis târgoviştenilor că a fost admisă cererea de finanţare a proiectului „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte”.
„Este vorba despre proiectul aferent reabilitării termice şi consolidării scărilor de bloc din municipiul Târgovişte. Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe şi vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă şi parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie ter-moizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente părţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii şi consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitaţi, etc.
Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% şi 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală.
Proiectele au o valoare de peste 23.000.000 lei şi sunt finanţate în proporţie de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuţia administraţiei locale şi a proprietarilor de apartamente. În funcţie de solicitări şi acordul asociaţiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip.
Blocurile care fac obiectul prezentelor investiţii sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scara A şi scara B), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A şi scara B), 54, F1, F2, 57 (scara A şi scara B)”, a scris primarul Cristian Stan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mai puţin de 20% din locuinţe au asigurare obligatorie împotriva dezastrelor

Potrivit statisticilor oficiale, la nouă ani de la înfiinţarea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID), România nu reuşeşte să iasă din situaţia aparent paradoxală, în care zonele mai puţin expuse la calamităţi sunt mai asigurate, iar locuitorii din judeţele expuse semnificativ aproape că nu au auzit sau nu sunt interesaţi de […]