A  avut loc prima ședință a Colegiului Prefectural al județului Dâmbovița din anul 2024,

Date:

Pe ordinea a avut  următoarele teme: Aprobarea tematicii orientative a ședințelor lunare ale Colegiului Prefectural din anul 2024 și 

Raport privind activitatea desfășurată în anul 2023 pentru aplicarea unitară a legilor și a altor acte normative care reglementează domeniul muncii, relațiile de muncă, securitate și sănătate în muncă.

După aprobarea tematicii orientative a ședințelor lunare ale Colegiului Prefectural din anul 2024, reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița a prezentat succint activitățile desfășurate în anul 2023. Astfel, potrivit acestuia, în anul precedent au fost desfășurate aproximativ 2230 controale, în  diverse domenii de activitate. 

De asemenea, au fost desfășurate două campanii sub directa coordonare a Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița: una în domeniul asistenței sociale și cea de-a  doua la societățile și instituțiile publice care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat GPL.

 În cadrul campaniei în domeniul asistenței sociale, au fost verificate 49 de puncte de lucru ale angajatorilor publici sau privați, dispunându-se 61 de măsuri de intrare în legalitate și 34 de sancțiuni, în valoare de 48.500 lei.

În cadrul campaniei referitoare la societățile și instituțiile publice care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat GPL au fost verificate peste 160 de puncte de lucru aplicându-se aproximativ 33 de sancțiuni și măsuri de intrare în legalitate, valoarea acestora fiind de 190.000 lei. 

Au fost derulate acțiuni de control în domeniul transportului la societățile care desfășoară activități de ridesharing BOLT și UBER, fiind efectuate 15 controale, în urma cărora au fost identificate 104 persoane fără contract individual de muncă și au fost aplicate 14 sancțiuni în cuantum de 1.535.000 lei. 

În ce privește evidența muncii, în anul 2023 au fost eliberate 312 adeverințe și 4229 de extrase REVISAL. 

La finalul anului 2023, erau încheiate 92.916 contracte individuale de muncă. Dintre acestea, 697 de contracte individuale de muncă au fost încheiate cu persoane din Uniunea Europeană și din afara Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...