Cinematograful „independența”-o investiție și chiar o „reparație morală” de care Târgoviștea avea nevoie

Date:

Au fost încheiate lucrările și foarte curând își va relua activitatea cu public Cinematograful „Independența”.
O investiție derulată prin CNI, prin care o ruină a fost transformată într-un obiectiv cultural de primă mână, cu multiple valențe-cinematograf, sală multifuncțională, galerie de artă.
La inaugurarea programată, simbolic, pe 8 septembrie, chiar de Ziua Cetății, alături de primarul Cristian Stan au fost Cor-neliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, depu-tații Carmen Holban și loan Vulpescu, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public Gabriel Boriga, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie-vicepreședinți ai Consiliului Județean, reprezentanți ai unor instituții publice, consilieri locali și județeni.
Cu acest prilej, primarul Cristian Stan a declarat: „Cinematograful Independența iată că a fost modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai spectacole de cinema ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care Municipiul Târgoviște avea nevoie, în contextul în care, în afară de sala Teatrului Municipal, nu mai există o sală care să poată găzdui spectacole de ținută. Sala are aproximativ 450 de locuri, este un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, un proiect de natură să transforme o ruină din central Orașului Târgoviște într-un loc ce poate fi folosit inclusiv ca galerie de artă.”
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a felicitat administrația publică târgovișteană pentru această reușită: „Astăzi deschidem ușile unui obiectiv semnifictiv nu numai pentru Municipiul Târ-goviște dar și pentru Județul Dâmbovița. Chiar dacă acesta a fost finanțat prin CNI, vreau să vă felicit pentru îndârjirea cu care ați activat în ultimul an pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important.”
Pentru început, cinematograful își va desfășura activitatea sub coordonarea Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, directorul Constantin Ranin declarân-du-l „un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. A apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte. Vorbea domnul primar despre o galerie de artă. Este extraordinar că se deschide o galerie de artă, pentru că în felul acesta se arată o strategie cultural deja în Orașul Târgoviște.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un internet mai sigur pentru copii,  noi reguli propuse pentru platformele online

Într-un demers esențial pentru protecția copiilor pe internet, Comisia...

Recunoaștere: 2027 va fi „Anul Ion I.C. Brătianu”

Ca omagiu adus unuia dintre cei mai mari oameni...

DEZASTRU COMPLET PENTRU MORENARUL ANDREI IVAN

Plecat în iarnă de la Universitatea Craiova, formaţie pentru...