90 de poliţişti, 50 de jandarmi şi mascaţi au luat cu asalt satul Păneştiul, comuna Mătăsaru, la solicitarea comisarilor Gărzii de Mediu

0 0

90 de poliţişti, 50 de jandarmi şi mascaţi au luat cu asalt Păneştiul, un sat din comuna dâmboviţeană Mătăsaru, la solicitarea comisarilor Gărzii de Mediu, după ce inspectorii au primit informaţia că romii din zonă incendiază cauciucuri şi deşeuri din plastic pen

tru a recupera fierul vechi. Fumul negru şi înecăcios i-a scos din sărite pe localnicii din satele învecinate, care au apelat la autorităţi.
Oamenii legii şi inspectorii Gărzii de Mediu au găsit mai multe cauciucuri arzând, dar şi munţi de gunoaie.
Zona respectivă este populată de romi, care au şi, ars cauciucurile pentru a extrage fierul şi cel mai probabil i-au ameninţat pe angajaţii Gărzii de Mediu.

Angajaţii primăriei au luat gunoiul şi l-au dus într-un centru de prelucrare. Momentan nu se ştie cine a aruncat cauciucurile acolo, însă se fac cercetări.
„Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, cu sprijinul forţelor de ordine, au identificat şi ridicat o cantitate imensă de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului. Datorită unei sesizări primite pe Facebook, am aflat că în zona Mătăsaru -Păneşti este în derulare un incendiu în urma căruia se degajă un fum negru, dens. Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi”, au precizat inspectorii

Gărzii de Mediu.
Autorităţie au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere.
„Mulţumim pentru implicare Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa care a fost prezent pe teren prin comandantul Poliţiei Găeşti, cms. şef Iorga Alexandru, jandarmilor, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţilor Primăriei Mătăsaru şi Mogoşani. Totodată, mulţumim persoanelor care ne-au semnalat neregulile de la Păneşti şi îi asigurăm pe dâmboviţeni că vom trata cu maximă seriozitate fiecare sesizare în parte”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dâmboviţa.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, nu au fost înregistrate fapte de natură penală sau contravenţională, acţiunea având drept scop prevenirea incendierii şi a poluării mediului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moment dedicat finalului de carieră, la Jandarmeria Dâmboviţa

După 26 de ani de carieră militară un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a trecut în rezervă cu drept la pensie. Jandarmul în rezervă, plt. adj. şef David Florinel, şi-a desfăşurat activitatea în domeniul pazei şi protecţiei instituţionale, în municipiul Târgovişte.În cadrul activităţii festive dedicate colegului nostru […]