9 decembrie, Ziua Internaţională Anticorupţie

Se împlinesc 15 ani de când, în întreaga lume, Ziua internaţională Anticorupţie se sărbătoreşte la data de 9 Decembrie. Stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la data de 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Totodată, declaraţia Primei Conferinţe Anuale şi a Adunării Generale a Asociaţiei internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, susţinută în octombrie 2006 la Beijing, îndeamnă autorităţile competente să aplice prevederile relevante ale Convenţiei pentru a stabili şi întări sistemul de luptă împotriva corupţiei, precum şi încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei internaţionale Anticorupţie.
În acest context, pentru conştientizarea deopotrivă a personalului Ministerului Afacerilor interne, cât şi a celorlalte categorii de public cu privire la necesitatea adoptării unui comportament integru, Direcţia Generală Anticorupţie organizează o suită de activităţi de informare şi educaţie anticorupţie, atât în Bucureşti, cât şi în toate judeţele ţării.
În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii DGA şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul MAi, reamintim Call cen-ter-ul Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.
Trebuie să fim conştienţi de faptul că informarea şi educarea nu sunt scopuri în sine, ci un antidot eficient la corupţie. IA ATITUDINE! SPUNE ŞI TU NU CORUPŢIEI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amplă acţiune a poliţiştilor şi ITM Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, sprijiniţi de efective de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa, au acţionat, pe raza municipiului Târgovişte, pentru verificarea legalităţii transportului de per-soane.În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constat o infracţiune la Legea 84/1998 privind mărcile […]