86 de intervenţii ale ISU „Basarab I” Dâmboviţa în ultimele şapte zile

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 82 de evenimente în ultimele şapte zile: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 52 incendii de vegetaţie, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 4 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (2 deblocări uşă, o degajare copac căzut pe un autoturism şi o salvare animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 207 cazuri medicale.
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat: două exerciţii pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi 5 acţiuni de recunoaştere în teren (pentru identificarea şi evaluarea căilor de acces şi intervenţie şi verificare sirene).
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.
ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR !
Având în vedere faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creştere a incendiilor de vegetaţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetăţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.
Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori şi traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.
Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.
Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminarul "Reorganizarea Sistemului de Transfuzie din România"

Experţii Comisiei Europene vor sprijini Ministerul Sănătăţii pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România.Timp de două zile, la Bucureşti, experţi români şi străini în domeniul trans-fuzional vor discuta despre optimizarea sistemului cu scopul de a elabora planul de acţiune necesar pentru reorganizarea şi modernizarea sistemului transfuzional din România. „Vom pune la […]