8521de elevi damboviţeni învaţă totul despre igiena orală corectă

0 0

Programul Şcolar Colgate continuă şi anul acesta în judeţul Dâmboviţa, ducând mai departe misiunea campaniei de educare a elevilor cu privire la igiena orală corectă.
8521de elevi dâmboviţeni, ciclul primar, clasele 0-4, din 48 de unităţi şcolare, participă la program, aceştia beneficiind de lecţii educaţionale susţinute de 60 de voluntari ai Crucii Roşii, respectiv 48 de cadre didactice şi 12 cadre medicale.
Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa se implică cu toate forţele în proiectele din campania educaţională derulată de societatea Colgate, adresată copiilor din ciclul primar, alături fiind şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.
Proiectul a debutat cu pregătirea unui număr de 48 de învăţători-voluntari şi voluntari ai Filialei de Cruce Roşie. Atât voluntarii, cât şi elevii au primit pachete promoţionale cu produse Colgate, CD-uri cu animaţii, afişe, mulaj dentar, calendare pentru înregistrarea momentelor de igiena bucală, diplome etc., toate pentru desfăşurarea lecţiilor de igienă bucală. Fiind adaptate la vârsta celor mici şi având un format atrăgător, interactiv, lecţiile prezentate de voluntarii Crucea Roşie au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale şi de a-i învăţa cum să efectueze un periaj cu ajutorul unui model. Copiii sunt implicaţi activ în cadrul acestor lecţii, având ocazia de a le adresa voluntarilor întrebări.
De asemenea, şcolarii vizionează şi filmul educaţional Dr. Măseluţă şi Supereroii dinţilor sănătoşi, învăţând într-un mod distractiv cele trei reguli pentru un zâmbet strălucitor şi sănătos: periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuţei de dinţi la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist şi adoptarea unei diete echilibrate. Proiectul este în plină desfăşurare şi se va încheia în luna ianuarie 2019, când se va face un bilanţ al rezultatelor obţinute prin prezentarea unor rapoarte finale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Razie în Dâmboviţa

Miercuri, 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Registrului Auto Român şi Inspectoratulului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au acţionat în intervalul orar 10.00-18.00 pentru asigurarea unui climat de ordine […]