800.000 de fermieri vor primi începând de marți,  avansul pentru plățile directe, respectiv 70% din suma înscrisă pe cererile de plată depuse

Date:

 PSD a susținut tot timpul agricultorii. Acum, când partidul se află la guvernare, îi sprijină și mai mai mult pe cei care produc pe plan local. Mai exact, Guvernul Ciolacu a finalizat cadrul juridic necesar prin care aproximativ 800.000 de fermieri vor primi începând de astăzi, 17 octombrie, avansul pentru plățile directe, respectiv 70% din suma înscrisă pe cererile de plată depuse. Este vorba de peste 1 miliard de euro din fonduri europene, bani care asigură resursele necesare pentru lucrările agricole și creșterea producției locale.

 Totodată, ca urmare a proiectului legislativ privind lanţul scurt de aprovizionare, ce vizează vânzarea de la fermier la consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari, majoritatea hipermarketurilor din țară au început să acorde prioritate parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative. 

 Ieri, unul din cei mai mari retaileri din țară a anunțat încheierea a 6 parteneriate cu cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării. Astfel, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua respectivă, care pot fi cultivate local, va fi asigurat de producători din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...