8 Mai, Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii

Ziua de 8 Mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt principiile care stau la baza deciziilor şi acţiunilor Crucii Roşii.Este ziua în care membrii Crucii Roşii aduc în atenţia publicului necesitatea asistenţei medicale, eroii locali, cei 11,7 milioane de voluntari, dar şi diversele organizaţii care depun eforturi în protejarea vieţii, precum şi necesitatea donării de sânge şi strângerea de fonduri şi donaţii. În această

zi aniversară, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari şi personalului angajat din cele 192 de Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie care sunt implicaţi şi fac tot ce le stă în putere pentru a sprijini comunităţile afectate de pandemia COVID-19. Fiecare voluntar de Cruce Roşie, merită aplauzele noastre şi vă încurajăm pe toţi, în data de 8 Mai, să aplaudaţi împreună cu noi eforturile lor.
Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie s-a născut la iniţiativa unui om de afaceri elveţian, Henry Dunant (1828-

1910), în 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, bătălie care a făcut 40.000 de victime. La 24 iunie 1859, Henry Dunant venise în nordul Italiei pentru a-l întâlni pe Napoleon al III-lea în interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea oribilă de după bătălie, el a adunat oameni din satul învecinat şi a petrecut trei zile, fără întrerupere, pentru a îngriji răniţii. Vorbele sale „Sicrucea rosie01amo tutti fratelli” (suntem cu toţii fraţi) au deschis inimile voluntarilor, care au îngrijit deopotrivă inamici şi compatrioţi, conform www.crucearosie.ro.
Mesajul Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei române, Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii
„Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sprijină, în fiecare an, peste 160 de milioane de oameni aflaţi în zone de conflict, afectaţi de criză sau de dezastre naturale. Voluntarii şi personalul angajat sunt activi zilnic la nivel mondial, iar ziua de 8 Mai reprezintă momentul în care ei sărbătoresc aportul lor la viaţa comunităţilor mari şi mici, ajutând oamenii să aibă o viaţă mai sigură şi mai demnă.
Zilele acestea, când răspândirea la nivel mondial a coron-avirusului a afectat vieţile tuturor, voluntarii şi angajaţii Societăţilor Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie de pe tot întinsul globului, în ciuda ameninţării continue a insecurităţii, au fost permanent în acţiune pentru a oferi asistenţă umanitară tuturor celor aflaţi în nevoie şi au demonstrat încă o dată că „Oriunde pentru oricine”, nu sunt doar cuvinte, ci fapte.
Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar văd atât de multă solidaritate, speranţă şi dăruire, nu numai în rândul voluntarilor Crucii Roşii Române, ci şi al milioanelor de voluntari şi angajaţi din întreaga lume. Această solidaritate ne va ajuta să depăşim perioada de grea încercare prin care trecem.
Transmit cele mai calde mulţumiri şi admiraţia mea oamenilor care fac posibilă misiunea Societăţii Naţionale, voluntarilor şi angajaţilor noştri, pentru devotamentul, curajul, implicarea şi munca lor neobosită precum şi donatorilor generoşi. Vă invit să rămâneţi alături de Crucea Roşie Română, pentru ca împreună să privim spre viitor cu încredere”, transmite Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări

Pe data de 13.05.2020 şi în periada 18.0523.05.2020, SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări pentru prevenirea unor avarii în instalaţiile de medie şi joasă tensiune. în acest sens, va fi întrerupta energia electrică la micii consumatori şi la consumatorii casnici, în localităţile mentionate mai jos:” MIERCURI, 13.05.2020:-Găeşti, […]