72 de ani de la victoria asupra fascismului, la Cimitirul Ostaşilor Sovietici din municipiul Târgovişte

0 0

La Cimitirul Ostaşilor Sovietici din Municipiul Târgovişte a avut loc un eveniment de comemorare a 72 de ani de la victoria asupra fascismului, prilej cu care au fost aduse omagii ostaşilor ruşi şi români care şi-au dat viaţa în luptele pentru eliberarea unor localităţi din ţară şi din judeţ.
La eveniment, alături de Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, au mai participat: Preşedintele Asociaţiei de Prietenie Rusia – România – Petre Ignătencu, Preşedintele Asociaţiei de Prietenie România – Rusia (filiala Dâmboviţa) – Ion Hotinceanu, Dmitry Korshunov – prim secretar al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Konstantin Bocearnikov, ataşat militar adjunct, Ambasada Federaţiei Ruse, reprezentanţi ai Primăriei Târgovişte, Prefecturii Dâmboviţa, Crucii Roşii, Arhiepiscopiei Târgovişte, Conducerea Combinatului de Oţeluri Speciale, Conducerea Întreprinderii de Utilaj Petrolier Târgovişte, veterani de război, Cultul Eroilor Dâmboviţa, Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi alţii.
Claudia Gilia, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:
„Sunt onorată să particip la această acţiune dedicată evenimentelor care au transformat ziua de mâine – 9 Mai într-o triplă sărbătoare pentru poporul român şi ceilalţi locuitori ai continentului nostru: Ziua Independenţei -proclamată în 1877, Ziua Europei, şi 72 de ani de la victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.
Ne aflăm astăzi în Cimitirul Ostaşilor Sovietici din municipiul Târgovişte pentru a aduce un omagiu celor care au plătit cu viaţa pentru eliberarea mai multor localităţi din ţara noastră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
9 Mai este ziua în care avem datoria de a-i cinsti pe veteranii armatelor română şi sovietică, dar şi memoria ostaşilor români şi sovietici pentru jertfa lor în numele păcii şi pentru un viitor mai bun şi sigur pentru urmaşii lor. Tragedia războiului trebuie să fie lecţia din care să învăţăm că orice confruntare armată nu face altceva decât să distrugă vieţi, materie şi conştiinţă, şi că pacea, concilierea şi înţelegerea creează premisele continuării existenţei în demnitate şi bunăstare de către lumea contemporană.
Salut iniţiativa Asociaţiei de Prietenie România-Rusia, filiala Dâmboviţa, pentru acest moment, cel al unei meritate rememorări a tuturor celor care s-au jertfit pentru împlinirea idealurilor la care strămoşii noştri au aspirat: unitatea naţională şi teritorială a României.
De la acest exemplu de eroism, închei prin a vă îndemna să ne îndreptăm gândurile noastre către aceia care ne-au apărat viaţa, demnitatea şi libertatea cu preţul vieţii. Să ne facem o datorie de onoare din a nu-i uita niciodată şi a-i rememora cu respect şi gratitudine pe aceia care au luptat pentru ca noi, astăzi, să avem o ţară, să fim un popor şi să ne putem mândri cu o identitate naţională fundamentată pe valori creştine şi morale!”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele ales al PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, îl susţine pe Ludovic Orban pentru şefia partidului

Comitetul Director al PNL Dâmboviţa nu a luat încă o decizie privind susţinerea unui anume candidat la preşedinţia partidului. Asta nu l-a oprit însă pe preşedintele ales, Marius Caraveţeanu, să declare că, personal, este alături de Ludovic Orban. Şi nu este singur în acest demers, dimpotrivă. Având în vedere că […]