7 mai – 7 iunie 2015 „Uniforme militare româneşti din secolul al XlX-lea”

Ş.E.

uniforme militareConsiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Cluj, Asociaţia Clujul de Altădată, Primăria şi Consiliul Local Cluj Napoca, organizează expoziţia de fotografie „Uniforme militare româneşti din secolul al XIX-lea”, vernisajul fiind joi, 7 mai 2015, ora 11.00 la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, Târgovişte.
Expoziţia „Uniforme militare româneşti din secolul al XlX-lea” prezintă, prin intermediul fotogafiilor de epocă sau a picturilor oficiale, cele mai distinse ţinute începând cu domnitorii, regele şi familia regală, până la cel mai din urmă toboşar sau soldat. De la tradiţionalul costum de inspiraţie prusacă (jandarmii pedeştri şi călări) sau uniforme de mare ţinută ale ofiţerilor, regăsim totodată mari personalităţi care au marcat istoria României.
Vizitatorii expoziţiei se pot bucura cunoscând prin intermediul acestor fotografii rare, şi costume ale diferitelor arme.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 7 mai – 7 iunie 2015.
Organizatorii sunt Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, Casa de Cultură a Municipiului Cluj, Asociaţia Clujul de Altădată, Primăria şi Consiliul Local Cluj Napoca.
Coordonatori: Ancuţa Chiş, Ucu Bodiceanu, Anca Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

După opt ani de interdicţii, iranienii au sărbătorit ziua de 1 Mai

De regulă, în mass-media românească apar foarte puţine materiale care oferă informaţii despre Iran. în ceea ce priveşte presa din provincie, de pe întreg teritoriul ţării, Iranul aproape că nu există. Dar, să începem cu prezentarea câtorva evenimente foarte recente pentru a se putea înţelege că libertatea de exprimare sau […]