69 de controale privind respectarea legislației de mediu în județul Dâmbovița 

Date:

Garda de Mediu Dâmbovița a înregistrat o activitate intensă în luna iunie 2024, desfășurând un total de 69 de inspecții, conform Planului anual de acțiuni pe 2024. Deși doar 13 dintre acestea erau planificate, comisarii au efectuat 56 de inspecții neplanificate, demonstrând o abordare proactivă în monitorizarea respectării legislației de mediu.

Aceste inspecții au vizat diverse aspecte, cum ar fi respectarea condițiilor impuse în actele de reglementare, autosesizările, sesizările primite, verificarea realizării măsurilor impuse și colaborarea cu alte autorități. În plus, comisarii au participat la procese civile și penale și au întocmit sinteze și raportări relevante pentru activitatea lor.

Un aspect semnificativ al activității desfășurate îl reprezintă sancțiunile aplicate. Astfel, au fost emise 7 sancțiuni contravenționale, constând într-un avertisment și 6 amenzi cu o valoare totală de 165.000 lei. Aceste sancțiuni demonstrează determinarea autorităților în impunerea respectării legilor de mediu și protejarea mediului înconjurător.

Prin urmare, activitatea intensivă a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu din Dâmbovița reflectă angajamentul lor ferm în asigurarea respectării normelor de mediu și protejarea ecosistemului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...