606 accidente au avut loc în judeţul Dâmboviţa, în primele 10 luni ale acestui an

În perioada ianuarie-octombrie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat 606 accidente de circulaţie, dintre care 113 (-1) au fost grave. În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliţiei rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost neacordarea priorităţii de trecere, abaterile comise de biciclişti, indisciplina pieton-ală şi viteza.
Astfel, pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor s-au produs 98 de accidente de circulaţie, dintre care 13 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 12 persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 4.
Abaterile comise de biciclişti au generat 90 de evenimente rutiere, 12 dintre acestea fiind grave şi având consecinţă decesul a 3 persoane şi vătămarea corporală gravă a 9 persoane.
Indisciplina pietonală a determinat producerea a 28 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a altor 20 şi vătămarea corporală uşoară a altor 2.
Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară şi neadaptată la condiţiile de drum, a constituit cauza a 61 de accidente de circulaţie. Din totalul acestora, 16 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane şi uşoară a altor 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Istorie şi patriotism - 1 Decembrie, ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte

„Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” M. Eminescu Totodată, Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul, ajută să […]