600 de absolvenţi s-au înscris în baza de date a AJOFM Dâmboviţa ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

Ş.E.

AJOFMMajoritatea sunt absolvenţi de liceu, iar pentru ei perioada de înscriere la şomaj se apropie de final, aceasta fiind de 60 de zile de la data terminării cursurilor.
Plata efectivă a ajutorului de şomaj se va face după expirarea termenului de 60 de zile, dar numai cu condiţia ca absolvenţii să solicite în scris acest lucru la sediul AJOFM Dâmboviţa. Pentru absolvenţi ajutorul de şomaj este în cuantum de 250 de lei şi se va plăti pe o perioadă de şase luni.
„Absolvenţii nu prea mai au mult timp la dispoziţie, pentru că ei au terminat, oficial, şcoala pe 3 iunie. Ei îşi mai pot depune documentele la noi, să se înscrie ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în această perioadă, pentru că acesta este statutul lor oficial. După expirarea celor 60 de zile ei pot veni să solicite indemnizaţia de şomaj, care, în cazul absolvenţilor, este de 250 de lei şi o primesc pe o perioadă de şase luni. Deci plata începe după cele 60 de zile, dar obligatoriu după ce ei vin să solicite, adică să completeze o cerere în sensul acesta. Trebuie să solicite pentru că, repet, pe perioada aceasta, de 60 de zile de la terminarea studiilor, ei sunt înscrişi la noi ca şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, timp în care se consideră că ei fac demersurile pentru a deveni angajaţi, pentru a deveni persoane ocupate pe piaţa muncii. După aceea, în situaţia în care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, vin şi solicită indemnizaţia de şomaj”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dâmboviţa, Daniela Stanca.
După acest prim val de absolvenţi de liceu, la AJOFM Dâmboviţa urmează să vină să solicite ajutorul de şomaj şi cel de-al doilea val, al absolvenţilor de studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Flacăra Moreni Are programate mai multe amicale

Nou promovată în Liga a 3-a, Flacăra Moreni s-a reunit încă de la jumătatea săptămânii trecute. La reunirea lotului au fost prezenţi peste 25 de jucători. Gabi Paraschiv i-a promovat cu curaj pe Trifescu, Stoica, Lăzărescu şi Bordeanu de la grupa de juniori A1. A revenit la echipă, după un […]