5O de jandarmi, la datorie de Bobotează

I.B.

b1Jandarmii vor asigura de Bobotează măsurile de ordine publică la lăcaşurile de cult din judeţ, unde cetăţenii se vor aduna în număr mare, după care vor participa conform tradiţiei la sfinţirea apei: „În perioada 6-7 ianuarie, cu ocazia marii sărbători a Botezului Domnului (Boboteaza) şi a Sfântului loan Botezătorul, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunilor şi slujbelor religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană şi Catedrala Eroilor din Municipiul Târgovişte, Mănăstirea Dealu, mănăstirile Cota 1000, Nucet, Viforâta şi Schitul Peştera. Totodată, jandarmii vor adopta măsuri specifice astfel încât manifestările tradiţionale ce se vor desfăşura la nivelul judeţului să se deruleze în condiţii de siguranţă, concomitent cu prevenirea faptelor antisociale şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni”, a declarat cpt. Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa. ciprian vataseluAvând în vedere faptul că în fiecare an la aceste mari slujbe religioase participă un public numeros, jandarmii au făcut şi câteva recomandări credincioşilor:
– să respecte indicaţiile şi traseele de deplasare stabilite de organizator;
– să evite îmbulzeala;
– să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor persoanele;
– să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Colegii Andreei Patricia Frăţilă au aprins candele în clasă

Revederea după vacanţa de iarnă a început pentru elevii clasei a VlI-a C de la Şcola Mihai Viteazul cu o mare tristeţe în suflete, după ce pe 23 decembrie colega lor, de numai 13 ani, Andreea Patricia Frăţilă, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită de o maşină pe […]