540.000 de doze de vaccin antigripal ajung marţi şi miercuri la DSP-urile din ţară

0 0

Ministerul Sănătăţii anunţă finalizarea distribuţiei dozelor de vaccin gripal achiziţionate pentru derularea campaniei de vaccinare anti-gripală din sezonul 2020-2021. Până acum a fost confirmat un singur caz de gripă în România şi niciun deces.
Potrivit MS, ultimele 540 000 doze de vaccin gripal vor ajunge marţi şi miercuri la direcţiile de sănătate publică şi, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
„Pentru acest sezon, MS a achiziţionat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu faţă de anul trecut”, anunţă MS.
Reprezentanţii MS reamintesc faptul că, în cadrul campaniei de vaccinare anti-gripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică s-a realizat în mai multe etape, începând cu data de 14 septembrie 2020.
Până la data de 29 noiembrie, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizărilor realizate de INSP.
Conform aceleaşi surse, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) este în scădere, în săptămâna 48 de monitorizare, a fost de 31,874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (88.394) şi cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (43.954) – scăderi posibil datorate şi sub-raportărilor din perioada sărbătorilor legale.
Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul şi niciun deces confirmat cu virus gripal.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONDUCEŢI PRUDENT! VIAŢA ARE PRIORITATE!

Înainte de a pleca la drum, infor-maţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!Poliţiştii vă adresează câteva recomandări utile pentru UN DRUM ÎN SIGURANŢĂ: Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere; Distanţa de frânare a unui autovehicul se tripleză în condiţiile unui carosabil […]