500 de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Târgovişte, la locuinţa unei persoane bănuite că ar fi comercializat către publicul larg articole pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
În urma descinderii, poliţiştii au descoperit un număr de 30 719 articole pirotehnice (500 de kilograme), de diferite categorii şi tipuri, destinate utilizării de către pirotehnicieni, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi criminaliştilor.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 37 lit. a şi c din Legea nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa continuă activităţile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020

Poliţiştii dâmboviţeni, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.În cadrul acţiunilor desfăşurate atât în mediul urban cât şi […]