5 schimbări de jucători permise

Mihai ROŞOIU

IFAB (International Football Association Board), forul care reglementează Legile Jocului a aprobat cererea venită din partea FIFA de a permite ca echipele să efectueze 5 schimbări de jucători, nu doar 3, ca până acum.
Circulara IFAB, care face referirea la Legile Jocului, a modificat, astfel, legea 3, în sensul în care această decizie revine organizatorului competiţiei, în cazul României -Liga Profesionistă de Fotbal, ca singur decident în adoptarea acestei hotărâri. Circulara este semnată de Lukas Brud, Secretarul General al IFAB şi mai prevede, pentru realizarea acestor 5 schimbări a doar 3 întreruperi ale meciului.
Mai mult decât atât, dacă ambele echipe vor face schimbări în acelaşi moment al jocului, întreruperea respectivă le va fi contabilizată amândurora. Pauza dintre reprize nu va fi socotită în contul niciunei echipe care face schimbări atunci, indiferent de numărul acestora.
Noua regulă se va aplica doar în competiţiile aflate în desfăşurare şi care urmează să se finalizeze până la 31 decembrie 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LIGA A III-A NU SE MAI JOACĂ

Prin hotărârea Comitetului de Urgenţă FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020.Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ţinând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu deţin resursele materiale, umane şi financiare pentru […]