5 modificări permise şi în Cupa României, iar cartonaşele galbene încasate până acum în Liga 2 se anulează

Mihai ROŞOIU

Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul Executiv al FRF, întrunit miercuri, 27 mai, a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în Cupa României să poată efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului.
Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional. Aceleaşi reguli se vor aplica şi la barajul de menţinere/promovare în Liga 1.
O decizie similară a fost luată şi pentru competiţiile Liga 1 şi Liga 2 în Comitetul de Urgenţă al FRF din 21 mai, hotărâre ce a fost validată azi în Comitetul Executiv.
Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.
Play-off fără „galbene” anterioare în Liga 2
De asemenea, pentru Liga 2, cartonaşele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. În situaţia jucătorilor care au acumulat până acum 4, 7, 9 sau mai multe cartonaşe galbene, aceştia vor avea drept de joc în prima etapă din play-off, dar sancţiunea financiară nu se va anula.
Referitor la suspendările survenite în urma cartonaşelor roşii, acestea nu se vor ridica.
În plus, în play-off-ul Ligii 2, jucătorii vor fi suspendaţi la fiecare două cartonaşe galbene încasate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJUTOR PENTRU ECHIPELE DIN LIGA A III-A

Întrunit miercuri, 27 mai 2020, Comitetul Executiv al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, la solicitarea cluburilor.Astfel, termenul a fost extins de la 5 iunie până la data de 19 iunie 2020. De asemenea, pentru cluburile care promovează […]