5.500 DE PARFUMURI CONTRAFĂCUTE, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

O grupare specializată în valorificarea de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, aduse din Turcia, a fost destruc-turată în urma a 7 percheziţii efectuate de poliţişti.
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Mehedinţi, au efectuat 7 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Timişoara şi în Băbeni, judeţul Vâlcea.
Activităţile s-au desfăşurat pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, înşelăciune, contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, concurenţă neloială şi cultivarea de droguri de risc, fără drept. Astfel, au fost indisponibi-lizate, în urma percheziţiilor, 5.587 de par-fumuri, de diferite mărci, 1.241 de mostre de parfumuri, de diferite mărci, laptopuri, telefoane mobile. De asemenea, au mai fost ridicaţi şi 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum şi holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi şi diferite înscrisuri.
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat şi astfel ar fi valorificat, în România, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi provenit din Turcia. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000.000 de lei. 9 persoane au fost conduse la audieri, iar faţă de 3 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Craiova, Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNE T.I.S.P.O.L: "ALCOHOL & RUGS"

Poliţia Română a acţionat, pe parcursul a 7 zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Poliţiştii au constat peste 1.500 de contravenţii şi infracţiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.În perioada […]