439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Ş.E.

REABILITARE CLADIRIComisarul european pentru politică regională Corina Creţu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu ministrul Justiţiei din România, Raluca Prună. Cei doi înalţi oficiali au discutat pe marginea problemelor serioase cu care se confruntă sistemul de penitenciare din România şi a oportunităţilor de investiţii în eficienţa energetică a clădirilor publice, inclusiv a celor din subordinea Ministerului Justiţiei.
Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a declarat: „O sumă importantă, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, este alocată eficienţei energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operaţional Regional. 41 de milioane de euro sunt prevăzute pentru Bucureşti şi regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispoziţia celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folosiţi în România pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor publice. Este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze şi să utilizeze aceşti bani pentru perioada 2014-2020”.
Măsurile de sprijinire a eficienţei energetice la nivelul Uniunii Europene au dus la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, echivalent cu întregul consum de electricitate al Maltei în 2010. De asemenea, până la finalul anului 2013, emisiile de gaze cu efect de seră au fost reduse cu peste 826 kilotone pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte La un punct de fericire!

Chindia a avut un parcurs bun în ediţia 2015-2016, în B2 (Vest), atât în sezonul regulat, cât şi în play-off. A terminat pe locul 3, cu 40 p. Cu unul mai puţin decât Gaz Metan Mediaş care a promovat direct şi UTA Bătrâna Doamnă care a susţinut meciurile de baraj […]