40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.550 lei, aplicate de jandarmii dâmboviţeni

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19. În perioada 25 – 31 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, împreună cu poliţiştii au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, terase, restaurant, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor după ora 23:00.
Au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.550 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, precum şi circulaţia unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00.
Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-
CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni, la ora bilanţului

La sediul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), a avut loc prezentarea evaluării anuale a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa (CJSU), pentru anul 2020.Activitatea s-a desfăşurat într-un cadru restrâns şi a fost moderată […]