40 de filtre în județul Dâmbovița, au fost controlate peste 460 de autovehicule și testați peste 240 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive

Date:

Peste  290 de polițiști de la structurile de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, rutieră, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, alături de jandarmi și polițiști locali, au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 40 de filtre în județul Dâmbovița 

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 700 de persoane, controlate peste 460 de autovehicule și testați peste 240 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 454 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.230 de lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 348, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 81 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere (2 pentru depășirea regimului legal de viteză și 6 pentru consumul de alcool) și au retras 14 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au surprins un bărbat de 31 de ani, din Glogova, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul național 72, din direcția Târgoviște către Viișoara, deși ar fi avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Totodată, în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul comunal 77, în localitatea Uliești, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din București.

Pentru depistarea consumului de alcool, șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, de 41 de ani, din Pietroșița, a fost depistat de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...