35000 de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind accesul minorilor la site-urile de social media!

Date:

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc continuă demersurile pentru materializarea proiectului legislativ  prin care copiii sub 16 ani ar urma să aibă acces pe site-urile de social- media doar în baza acordului explicit exprimat de către părinți.

Legea PNL propune o abordare triplă, începând, în cazul minorilor sub 16 ani,  cu condiționarea  creării și utilizării de conturi online doar cu acordul parental.

Pe de altă parte, se va institui un set de obligații pentru furnizorii de servicii online: filtre automate privind materialele care pot avea un conținut dăunător pentru dezvoltarea sănătoasă a minorului, adecvarea conținutului pentru siguranța minorului și eliminarea oricărui conținut cu caracter publicitar destinat copiilor.

Autoritatea Națională pentru pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va verifica respectarea obligațiilor instituite.

„Copiii noștri au nevoie de protecție, nu doar pe stradă sau la școală, dar și în mediul online. Aproape 35.000 de persoane au semnat deja pentru proiectul de lege pe care l-am inițiat alături de Organizația Femeilor Liberale, care garantează părinților instrumente de control mai bune și un mediu online mai sigur pentru minori. În era digitală, în care accesul la orice fel de conținut este la un click distanță, protecția copiilor în mediul online este mai importantă ca oricând. Supraexpunerea la ecrane, riscurile psihologice, activitățile infracționale de pe platformele online și comportamentul teribilist sunt probleme majore cu care se confruntă generațiile tinere”- a transmis a transmis senatoarea liberală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...