3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente

0 0

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. în judeţul Dâmboviţa, cifrele sunt următoarele: vehicule verificate: 2079, dintre care 66.33% neconforme, iar 221 de maşini prezentau pericol iminent de accident. 1.49% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 1373 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 931 de certificate de înmatriculare şi reţinute 4 permise de conducere.
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Schimbarea şefilor aduce tensiuni şi nesiguranţă în instituţiile publice

Coordonatorul Pro România Dâmboviţa, Georgică Dumitru, a remarcat faptul că „a început înlocuirea unor şefi de instituţii publice de parcă în judeţ n-ar fi guvernat până acum de PSD, iar ceea ce au considerat unii „vânt al schimbării”, ia proporţiile unei furtuni în toată regula. „Ce vreau să spun este […]