345.150 doze de vaccin Pfizer au sosit în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns luni, 29 martie, în România. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 113.490 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 39.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze.
  • Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
  • În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
  • În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

10% bonificaţie pentru târgoviştenii care plătesc impozitele până la 31 martie

Primăria Municipiului Târgovişte informează că termenul limită până la care se pot plăti taxele şi impozitele locale, aferente semestrului I al anului fiscal 2021, fără majorări de întârziere, este 31 martie 2021.Contribuabilii care îşi achită obligaţiile aferente întregului an, până la data menţionată,beneficiază de o bonificaţie de 10% din cuantumul […]