31 iulie – termenul limită de depunere a declaraţiei unice

Termenul limită de depunere a Declaraţiei Unice este sfârşitul lunii iulie (31.07.2019), anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe site-ul instituţiei, după ce Guvernul a mutat termenul de depunere, care iniţial era la mijlocul lunii martie, în condiţiile în care contribuabilii s-au plâns că site-ul ANAF pică frecvent şi nu-şi pot depune formularele online. Declaraţia se poate depune accesând butonul „Depunere declaraţie unică” din partea dreaptă sus a paginii principale a portalului ANAF, sau online prin www.e-guvernare.ro.
Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
Declaraţia Unică se utilizează pentru declararea impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile realizate pe anul 2018, precum şi a impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile estimate pe anul 2019.
Conform Ghidului ANAF 2019, Declaraţia Unică se depune de către persoanele fizice care au obligaţia:
– declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
– declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
– declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.
Toţi cei care au depus sau care vor depune declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale prin mijloacele electronice la distanţă şi îşi plătesc obligaţiile anuale aferente anului 2018 până la sfârşitul lunii iulie 2019 vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Refuzul unui loc de muncă duce la pierderea venitului minim garantat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informează persoanele apte de muncă, beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, că pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Începând cu data […]