31 ianuarie – ultima zi pentru depunerea cererilor pentru diferenţa de acciză la motorina utilizată în trimestrul IV 2019

0 0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potenţialii beneficiari că în cursul lunii ianuarie 2020 se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV / 2019.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate si copiile facturilor de achizitie.
Cererea de acord prealabil pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv. în luna decembrie 2019, la APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa s-au înregistrat 395 de solicitări pentru obţinerea acordurilor de finanţare pentru anul 2020.
în conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanţare pentru 2020 se poate depune şi în cursul anului calendaristic pentru care se solicită ajutorul de stat prin rambursare. În cerere se menţionează perioada/perioadele pentru care se solicită acordul pentru finanţare. Cantităţile de motorină pentru care se emite acordul se determină pentru perioada următoare lunii în care se depune cererea de acord pentru finanţare, rămase până la sfârşitul anului. Cantitatea de motorină determinată se calculează prin înmulţirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare lunii de depunere a acordului cu consumul, rezultat în urma raportului dintre consumul normat şi numărul total de luni ale anului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Inflaţia a urcat la 4% în decembrie

Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna decembrie la 4%, faţă de 3,8% în noiembrie şi 3,3% în octombrie, la nivelul întregului an 2019 preţurile majorându-se cu 3,83%, potrivit datelor publicate de INS. România a avut în ultimele 24 de luni cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană dar […]