30 ianuarie, Ziua Internațională pentru non-violență în școală

Date:

Ieri, 30 ianuarie cu ocazia Zilei Internaționale Non – violență în școli și grădinițe, s-au desfășurat activități dedicate promovării unui mediu pozitiv și non-violent .Potrivit „Salvați Copiii” in România 3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi, 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi și 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor.

Vă îndemnăm să susțineți și să promovați în rândul comunității școlare valori fundamentale care pot preveni manifestările de bullying, cum ar fi: înțelegere, acceptare, respect și responsabilitate.

 Cu acest prilej, vă informăm că în vederea creșterii gradului de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar, se desfășoară, în perioada ianuarie – iunie 2024, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române, Campania națională pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar.

 Activitățile din cadrul campaniei se vor desfășura în toate județele țării și în Municipiul București, în minimum cinci unități de învățământ/județ/sector, având ca grup țintă elevii din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.

Direcții de acțiune:

– informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor juridice ale faptelor de violență școlară;

– informarea părinților pe tema prevenirii victimizării elevilor;

– organizarea unui concurs în rândul elevilor de gimnaziu, pe tema „Siguranța școlară”, care va implica crearea unui logo și a unui slogan;

– consolidarea parteneriatului dintre autoritățile locale cu responsabilități în domeniu și reprezentanții părinților și ai elevilor, precum și identificarea unor posibili parteneri cu atribuții pe linia siguranței școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...