290 de elevi şi 359 profesori şi angajaţi, confirmaţi pozitiv cu Coronavirus până vineri

0 0

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, 290 de elevi şi 359 de angajaţi din sistemul de învăţământ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, după cinci zile de la debutul şcolii în format fizic. Situaţie epidemiologică în şcoli, 11 Februarie, ora 18.00.
Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea).
Oficialii ne spun că luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii.
Numărul claselor cu activitate suspendată în perioada 8 – 12 februarie 2021, ora 18:00 este de 203.
Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunţarea medicului de familie.
Ce se întâmplă în cazul apariţiei unor cazuri de COVID în şcoală
Potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuni-versitar/conexe se dispune în următoarele situaţii:
a) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ preşcolar sau clasă de învăţământ primar. În această situaţie se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.
b) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea con-tacţilor acestuia. Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune caran-tinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.
c) La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

DSP/DSPMB va efectua ancheta epi-demiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.
La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidac-tice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va
informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în
urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ. Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/Comitetului Municipiului Bucureşti, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, cu avizul ISJ/ISMB şi al DSP/DSPMB.
În aceste situaţii procesul de învăţământ continuă în sistem online.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Carantină redusă la 10 zile şi test PCR negativ, la îmbarcare

De luni, 15 februarie 2021, testul PCR negativ este obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile. Excepţie face Marea Britanie.Conform CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/ teritoriile […]