28 noiembrie 2019: Ziua profesorului de franceză în România şi în Ţările din Europa Centrală şi Orientală

Le „Jour du prof de français” va fi sărbătorită pentru prima dată pe 28 noiembrie în întreaga lume. Cu această ocazie, întâlnirile propuse, concursurile organizate şi distincţiile oferite vor avea în centrul atenţiei profesorii de franceză din Europa Centrală şi de Est.
Valorizarea meseriei de profesor de limba franceză, consolidarea legăturii şi solidarităţii dintre ei, dar şi promovarea culturii francofone, acestea sunt obiectivele acestei celebrări. Tema din acest an este ” Innovation et créativité „.
Mai multe activităţi vor fi coorgani-zate în România de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România,Fed-eraţia Internaţională a Profesorilor de Franceză (FIPF), Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză (ARPF), Institutul Francez din România, Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) prin Biroul său regional pentru ţările Europei Centrale şi de Est (BRECO).
În cifre:
o Cu 300 de milioane de vorbitori, franceza este a cincea cea mai vorbită limbă din lume după chineză, engleză, spaniolă şi arabă
o Limbă de predare pentru un număr de peste 80 de milioane de oameni din 36 de ţări şi teritorii
o Limba străină învăţată de peste 50 de milioane de oameni
o Peste 6000 de profesori de franceză din România şi aproape 1,1 milioane de studenţi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

IMPORTATORII 2019 - PESTE 5.700 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE

În perioada 26 septembrie – 14 noiembrie 2019, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a derulat acţiunea naţională „IMPORTATORII 2019”. A fost verificat astfel modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice.Acţiunea a avut şi scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de […]