28 de autobuze noi asigură de marţi transportul public în Târgovişte

Începând de marţi dimineaţă, transportul public de călători pe raza Municipiului este asigurat de cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, achiziţionate printr-un program cu finanţare europeană.
Practic sunt primele mijloace de transport noi achiziţionate în număr mare după 1989, nivelul de dotări şi confort fiind deosebit.
Este o primă etapă a unui proiect complex, care include şi modernizarea coridoarelor de transport importante din municipi, modernizarea staţiilor de călători, realizarea a două staţii de capăt şi implementarea unui sistem de e-ticketing. Valoarea proiectului depăşeşte 170 milioane lei şi, până la sfârşitul anului, 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor circula pe străzile municipiului Târgovişte.
Simbolic, cu primele autobuze ieşite marţi dimineaţa pe traseu au călătorit primarul Cristian Stan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi administratorul public al municipiului, Gabriel Boriga.
Primarul Cristian Stan: „Marcăm un moment aş putea spune chiar istoric pentru transportul public târgoviştean. La această oră intră în circulaţie cele 28 de autobuze MercedesBenz Citaro Hybrid achiziţionate de administraţia publică locală târgovişteană pe fonduri europene. Este numai primul pas al proiectului de reabilitare şi modernizare a transportului public local din municipiul Târgovişte. Ieri, am semnat contractul de furnizare pentru încă 12 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care vor veni până la finalul anului, aşa că vom avea 40 de asemenea mijloace de transport foarte moderne, ecologice, mijloace de transport care circulă, spre exemplu, în Berlin Stuttgard, Madrid sau Cracovia.
Aceasta este o primă etapă a programului de modernizare a transportului public local din Târgovişte.
Săptămâna aceasta vor începe şi lucrările pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii de transport public. Asta înseamnă reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgovişte – Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, str. Gării, str. Lt. Stancu Ion, pasajul de la Pavcom, dar şi la modernizarea tuturor staţiilor de transport din Târgovişte, implementarea unui sistem de e-ticketing şi tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedinte PNL Târgovişte: "Proiectul centurii rutiere, un eşec financiar major!"

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, rămâne în continuare un observator atent şi nu ezită să aducă în atenţia opiniei publice ceea ce consideră a fi eşecuri ale executivului primăriei. Aşa a procedat şi la ultima întâlnire cu presa locală, în care a criticat lipsa de transparenţă şi pe „acei politicieni […]