250 de gravide din județul Dâmbovița vor primi trusoul bebelușului 

Date:

Persoanele vulnerabile trebuie ajutate. Iar când vine vorba despre gravide și bebeluși atenția trebuie să fie sporită. Aceste persoane au nevoie, în primul rând, de afecțiune și înțelegere. Tinerele trebuie să fie informate, să fie înscrise la medicul de familie și să fie sprijinite să efectueze controalele și analizele obligatorii în timpul sarcinii.

Trusoul bebelușului conține 40 de produse de bază necesare acestuia în primul an de viață. 

La nivelul județului Dâmbovița avem 250 de gravide vulnerabile care vor primi din partea fundației ”Salvați Copiii” trusoul bebelușului și vor beneficia de acțiuni de informare referitoare la sarcină și îngrijirea pruncului. 

Până în acest moment, au fost distribuite 121 de pachete, după cum urmează: 16 în Mănești, 20 în Gura Ocniței, 5 în Moroeni și 80 în Târgoviște. 

80 de cadre medicale din 16 județe au fost cooptate în program şi vor lucra îndeaproape cu mamele și familiile pentru a le oferi informații și sprijin în perioada postnatală și pentru a oferi cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.

” Mă bucur că suntem parteneri în proiecte sociale pentru comunitatea dâmbovițeană. Anul acesta, Instituția Prefectului este partenerul Fundației ”Salvați Copiii”, în cadrul proiectului ”Cutia bebelușului – program de informare și îngrijire a gravidei vulnerabile și a copilului”. 

Acest proiect se derulează în 16 județe din România, Dâmbovița fiind parte a acestui demers. 

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița continuă să susțină implementarea acestui proiect în limita competențelor care-i revin., a transmis prefectul Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...