24160 de flacoane de Remdesivir, distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală

0 0

Se depun toate eforturile pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.
Marți, 12 octombrie 2021, un număr de 24160 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală.
Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract subsecvent cu firma producătoare pentru încă 139296 flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.
Din stocul total de 2000 flacoane de 400 mg și 6434 de flacoane de 80 de mg Tocilizumabum achiziționat printr-un acord-cadru, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică, un număr 1620 flacoane de 400 mg și 5100 de flacoane de 80 mg, iar astăzi vor fi livrate alte 259 flacoane de 400 mg și 848 flacoane de 80 mg. Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.
Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății (MS) a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a altor 12700 de flacoane de Tocilizumabum, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “24160 de flacoane de Remdesivir, distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

13 octombrie, Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Astăzi, 13 octombrie, este marcată Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor, moment de readucere în atenție a modului în care comunitățile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre și conștientizarea importanței gestionării tipurilor de risc.Strategiile naționale și locale pentru reducerea riscului de dezastru trebuie să fie multisectoriale, […]