2300 de personae din mediul rural angajate cu sprijinul  AJOFM Dâmbovița

Date:

Peste 3100  persoane şi-au găsit un loc de muncă în primele 8 luni ale anului 2023, cu sprijinul AJOFM Dâmbovița

3142 de persoane, dintre care 1551 femei, au fost încadrate în muncă în primele 8 luni ale anului , prin intermediul AJOFM Dâmbovița.

Din punct de vedere statistic, din totalul persoanelor ocupate, 1780 au vârsta peste 45 de ani, 393 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 128 au între 30 și 35 de ani, 237 au între 25 și 30 de ani iar 604 sunt tineri sub 25 de ani ( 564 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 835 provin din mediul urban, iar 2307 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii  medii (1122), urmate de cele cu studii elementare    (1103). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 690 iar umărul celor cu studii universitare este de 227.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 1012 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 8 luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea îndemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10013 persoane”- se precizează în comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...