220 de trotinete electrice, la dispoziţia târgoviştenilor

0 0

Târgoviştenii care doresc un alt tip de transport, o alternativă la mijloacele clasice de transport public sau individual, vor avea la dispoziţie, într-o primă etapă, 220 de trotinete electrice, care vor putea fi utilizate prin simpla instalare a unei aplicaţii pe telefonul mobil. Trotinetele sunt operate de o firmă privată, contra unei redevenţe pe care o plăteşte primăriei, pentru utilizarea domeniului public. Trotinetele vor fi disponibile în 30 de puncte din oraş şi, potrivit primarului Cristian Stan, numărul acestora va creşte în perioada următoare.
„Acesta reprezintă un mijloc alter-naţie de deplasare. Este vorba într-o primă fază de 220 trotinete care vor fi plasate în 30 de puncte din Municipiul Târgovişte şi care vor asigura o deplasare ecologică, o deplasare facilă şi, cred eu, destul de agreabilă şi rapidă. Este un concept dezvoltat şi în alte oraşe. Îi sfătuiesc pe cei care doresc să utilizeze aceste trotinete să citească foarte bine Ordonanţa 195, regulamentul de aplicare, cu privire la circulaţia pe drumurile publice a acestui tip de vehicule”, a spus primarul Cristian Stan.
Trotinetele pot fi folosite exclusiv în oraş, au viteza limitată la 25 km/h şi sunt urmărite prin GPS. Pot fi utilizate de persoane cu vârsta peste 16 ani, cu precizarea că cei cu vârste între 16-18 ani sunt obligaţi să poarte cască de protecţie. Pentru utilizarea unei trotinete, tariful este de 60 de bani pe minut.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Începe simularea examenului de Evaluare Naţională

Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie a publicat încă din februarie, pe site-ul său, noile teste de antrenament pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pentru elevii care vor susţine aceste examene în vara lui 2021.Potrivit ministrului Sorin Câmpeanu, tematica de examen a fost adaptată, ţinându-se cont de ceea ce […]