21 septembrie 2021, o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere

0 0

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.
În această perioadă, la nivel european, se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al
cărei obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.
Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștien-
tizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.
Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor psi-hoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început furturile de lemne

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au surprins în fondul forestier din comuna Valea Mare, un bărbat de 57 de ani, în timp ce tăia fără drept mai mulți arbori.Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul ar fi tăiatcu un motoferăstrău 21 de arbori.În cauză, […]