21 noiembrie 2013 – ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN

0 0

tigariCa în fiecare an, în a treia zi de joi din luna noiembrie, în România se celebrează Ziua Naţională fără Tutun.
Astfel, instituţii publice cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi educaţiei, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile organizează o serie de activităţi pentru a atrage atenţia asupra pericolelor reprezentate de fumatul activ şi fumatul pasiv, ca şi asupra prevederilor Convenţiei Cadru de Control asupra Tutunului care stipulează măsuri ce trebuie adoptate de guvernele din întreaga lume în scopul limitării promovării produselor din tutun.
„La nivelul judeţului nostru, în săptămâna 18-22.11.2013, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa îşi intensifică activităţile de prevenire a fumatului, cu sprijinul voluntarilor antidrog, în special în instituţii de învăţământ gimnaziale şi liceale din mediul rural şi urban şi în unităţi din structura Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte.
Deviza sub care CPECA Dâmboviţa organizează aceste activităţi este „Interziceţi publicitatea, finanţarea şi promovarea tutunului”, asigurând astfel continuitatea şi îndeplinirea obiectivelor propuse pentru acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a precizat Inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator centrul Antidrog Dâmboviţa. (Ş.E.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Instruiri pe bani europeni pentru 575 de funcţionari publici dâmboviţeni

575 de funcţionari publici şi personal contractual din instituţiile publice dâmboviţene vor urma, pentru o perioadă de 14 luni, cursuri de instruire în vederea creşterii eficienţei serviciilor publice. Proiectul „Standarde înalte de cunoştinţe şi expertiză pentru funcţionarii publici, instrument strategic de îmbunătăţire durabilă a eficacităţii organizatorice a administraţiilor locale în […]