185 de primării au aplicat pentru a obține fondurile din PNRR, destinate centrelor de zi pentru copii

Date:

Viața multor copii fără posibilități poate fi extrem de limitată, calitățile lor ar putea rămâne nedescoperite în lipsa unor centre de sprijin. 

 185 de primării au aplicat pentru a obține fondurile din PNRR destinate centrelor de zi care vin în sprijinul copiilor din familii nevoiașe! 

Apelul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost un real succes! Acest apel pentru cererile de finanțare necesare construirii a 150 de centre de zi a fost închis zilele trecute. Sunt 185 de proiecte depuse de autoritățile locale sau de parteneriate între primării și organizații neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Copiii din mediile vulnerabile pot veni după școală sau după grădiniță la centrul de zi și primesc tot ce au nevoie: ajutor la teme, o masă caldă, consiliere din partea specialiștilor, adresată nu doar lor, ci și părinților. 

Seara se întorc acasă, în familie! 

Pentru că scopul acestor centre exact acesta este: să ofere SPRIJIN familiei pe timpul zilei, pentru ca seara părinții să-și poată lua copilul acasă, într-un mediu mai puțin tensionat de problemele și neajunsurile de zi cu zi.

 Proiectul pentru construirea rețelei de 150 de centre de zi sau pentru reabilitarea, extinderea sau modernizarea unor clădiri care să fie transformate în centre de zi este asumat în PNRR și avem la dispoziție 50 de milioane de euro pentru această investiție. Mi se pare esențial ca toți acești bani să ajungă în comunitățile care au nevoie de ei. 

 Urmează etapa în care se vor  evalua aceste proiecte și, ulterior, se vor semna contractele de finanțare pentru fiecare centru în parte. E o șansă uriașă pe care o au autoritățile pentru a aduce asistența socială la un alt nivel, acela în care să reușim să sprijinim concret acele familii fără posibilități să-și crească în continuare copiii acasă și să  se PREVENĂ astfel preluarea acestora în sistemul de protecție specială.

În acest moment, doar 3 din 10 orașe au astfel de centre. Iar în zonele rurale situația este dezastruoasă: 93% dintre comune  nu au niciun centru de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...