170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L, respectiv peste 6000 buc. anticorpi monoclonați, au fost donate statului român de către Serbia

0 0

Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.
Astfel, la solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, marți, 26 octombrie 2021, 170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L, respectiv peste 6000 buc. anticorpi monoclonali au fost donate Românei de către Serbia, în scopul tratării pacienților aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2.
Serbia a asigurat transportul echipamentelor medicale și a medicamentelor în România. Acestea au ajuns în cursul zilei de ieri la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției-CNCCI. Recepția acestor donații a fost realizată de către IGSU, urmând ca aceste concentratoare de oxigen și medicamente să fie distribuite către unitățile sanitare din București și din țară.
La activitatea de recepție au participat ambasadorul Serbiei la București, E.S. domnul Stefan TOMASEVIC, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, doamna Iulia Matei și secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed ARAFAT.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sezonul gripal din acest an ar putea fi unul sever

Sezonul gripal din acest an ar putea fi unul sever, iar, adăugat pandemiei de COVID-19, riscă să determine „consecințe serioase” prin presiunea suplimentară asupra sistemului sanitar.Tulpina predominantă anul acesta, A (H3N2), afectează mai mult vârstnicii și este asociată unei eficacități mai reduse a vaccinului antigripal.Detectările timpurii ale acestui subtip „sunt […]