160 de ani de la înființarea Instituției Prefectului

Date:

 În fiecare an, pe 2 aprilie,  se sărbătorește Ziua Instituției Prefectului, un moment care marchează instituirea noțiunii de „prefect” în România, un termen cu o istorie profundă, ce datează încă din anul 1864. Această zi a fost oficializată prin Legea nr. 348 din 2018, evidențiind rolul crucial pe care Instituția Prefectului l-a avut în dezvoltarea economică, culturală și socială a țării noastre.

Rolul Instituției Prefectului este esențial în cadrul administrației românești, fiind creat după modelul francez și reînființat în România modernă în anul 1991, în baza Constituției. Această instituție îndeplinește atribuții importante, cum ar fi asigurarea implementării la nivel local a politicilor guvernamentale, respectarea ordinii publice, și verificarea legalității actelor administrative ale autorităților publice locale.

 În acestă zi, să ne amintim de importanța și contribuția Instituției Prefectului la dezvoltarea comunităților noastre. Această zi ne oferă ocazia să apreciem eforturile și dedicarea tuturor celor care lucrează în cadrul acestei instituții, reprezentând un pilon de stabilitate și progres pentru societatea românească.

”Puterea unei instituții nu stă în pietrele ei, ci în oamenii care o slujesc și încrederea pe care o inspiră” – Seth Godin.

Anul acesta s-au împlinit 160 de ani de la înființarea Instituției Prefectului.

„Rolul Prefectului și al echipei sale este esențial în menținerea ordinii și stabilității în comunitatea noastră, dar și în asigurarea unei comunicări eficiente între Guvern și cetățeni. Instituția Prefectului este liantul între comunități și Executiv. 

Este esențial să avem angajați bine pregătiți și dedicați, care să muncească cu devotament pentru Binele Comun și să fie conectați la nevoile și preocupările comunității. Instituția Prefectului, prin intermediul Prefectului și al personalului său, facilitează zilnic dialogul între cetățeni și instituțiile statului, asigurând implementarea politicilor publice la nivel local într-un mod transparent și eficient.

În aceste vremuri de schimbare rapidă și provocări complexe, Instituția Prefectului joacă un rol crucial în garantarea respectării legii și a valorilor democratice, precum și în promovarea coeziunii sociale și a dezvoltării durabile. 

Să sărbătorim astăzi nu doar 160 de ani de la înființarea Instituției Prefectului, ci și importanța sa continuă în construirea unei societăți mai juste, mai sigure și mai prospere pentru toți cetățenii noștri.

Le mulțumesc tuturor angajaților și colaboratorilor. 

Transmit un gând bun și pentru toți Prefecții care au deținut această funcție înaintea mea. Toți și-au lăsat amprenta asupra acestei instituții.

Am convingerea că tot ceea ce facem zi de zi este în folosul oamenilor. 

La Mulți Ani, tuturor colegilor Prefecți din țară!”, a transmis prefect Claudia GILIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...