15 MAI – ZIUA NAŢIONALĂ A MEDICULUI VETERINAR

15 mai, Ziua Naţională a Medicului Veterinar, reprezintă un omagiu pentru toţi cei care, cu dăruire şi abnegaţie, au contribuit la definirea profesiunii de medic veterinar şi la progresul medicinii veterinare româneşti, cât şi prilej de evaluare a muncii noastre şi de stabilire a noi proiecte.
Istoria medicinei veterinare ne arată că ziua de 15 mai nu a fost aleasă aleatoriu, ci se leagă de momente importante din istorie. Pe 15 mai 1861, Domnitorul Alexandru loan Cuza, a dat un decret semnat prin care a început să funcţioneze „Şcoala de Medicină Veterinară”, în cadrul „Şcolii de Medicină şi Farmacie”, înfiinţată de Carol Davila.
Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o „Declaraţiune” care a stat la baza înfiinţării „Asociaţiei Medicilor Veterinari din România”; aceasta a fost desfiinţată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînfiinţeze, iar ulterior să fie denumită „Asociaţia Medicilor Veterinari din România”. La al Vl-lea Congres Naţional de Medicină Veterinară din 1994, a fost aleasă 15 mai ca fiind „Ziua Naţională a Medicului Veterinar”. Cu această ocazie, de ziua profesiei, dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmboviţa a adresat tuturor medicilor veterinari multă sănătate, urări de bine şi succes în meseria atât de frumoasă de medic veterinar, precum şi în toate activităţile pe care le întreprind.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE PROXENETISM ŞI SPĂLARE A BANILOR

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 14 percheziţii pe raza judeţului, fiind vizate domiciliile membrilor unui grup infracţional specializat în proxenetism şi spălare a banilor. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că 3 bărbaţi ar fi constituit şi coordonat, pe […]