110 conducători auto, sancţionaţi contravenţional pentru exces de viteză

0 0

politia radarIn weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat pe principalele drumuri naţionale ce tranzitează judeţul, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Ca urmare a abaterilor descoperite în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 21.930 de lei. 113 conducători auto au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar şapte pentru neuti-lizarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare. Şoferii trebuie să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa face următoarele recomandări:
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă sau mâzgă. În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate. Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le veţi parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie -climatizare! Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!
Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tragedie în satul Cuparu din comuna Dragodana

O femeie de 76 de ani a decedat intoxicată cu monoxid de carbon, iar soţul său, în stare gravă, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Cei doi au fost găsiţi de către noră, care a sunat la 112, în speranţa […]