Published On: joi, sept. 26th, 2019

107 INCENDII STINSE DE POMPIERII DÂMBOVIŢENI ÎN ULTIMELE ŞAPTE ZILE

nichiduta.ro

In perioada 16 – 22 septembrie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 130 de evenimente: 17 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 90 incendii de vegetaţie, 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 7 acţiuni pentru asistenţă persoane şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare uşă şi o acţiune de căutare persoană dispărută).
Având în vedere că vremea se va răci treptat, devenind deosebit de rece mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, pentru a gestiona cu eficienţă situaţiile neplăcute cu care vă puteţi confrunta în această perioadă, pompierii dâm-boviţeni ne fac câteva recomandari pe care trebuie să le respectăm cu stricteţe. Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;Utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţa dumneavoastră sau de la locul de muncă; Amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile.
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat: două exerciţii pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi 20 acţiuni de recunoaştere în teren (pentru identificarea şi evaluarea căilor de acces şi intervenţie şi verificare sirene).
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de spe-cialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.
In cele două zile (21-22 septembrie) ale festivalului „Răvăşitul oilor” de la Runcu au fost prezente şi cadre Inspecţiei de Prevenire, Compartimentului Informare şi Relaţii Publice şi Detaşamentului de Pompieri Pucioasa, care au desfăşurat activităţi preventive, oferind cetăţenilor diverse materiale de informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro